Om oss

Vår vision om träning

HTA, Health & Training Academy AB, startades 2002 av Lise-Lott och Patrik Ljung. Deras mål var att skapa ett av Sveriges modernaste träningscenter och att på professionell basis – genom att bidra till en effektivare träning – inspirera och hjälpa människor till en sundare livsstil.

De första åren hyrde Lise-Lott och Patrik in sig på olika träningsanläggningar i Malmö. De arbetade som personliga tränare och föreläsare åt både privatpersoner och företag och drog bland annat igång ett mycket uppskattat friskvårdsprojekt bland gymnasielärare.

År 2009 flyttade HTA in på Kockum Fritid. De började med olika former av gruppträning och såg verksamheten växa i rask takt. Ett år senare tog Lise-Lott och Patrik över ansvaret för gymmet på Kockum Fritid, där gym och gruppträning inom loppet av tre år växte från 1400 till 3200 medlemmar. En utveckling som talar för sig själv. Idag jobbar ett trettiotal instruktörer med allt från gym och personlig träning, till olika former av gruppträning.

Vad vi tror på

Vår vision är att skapa bättre träningsmöjligheter för alla och därför utvecklar vi träningsformer för alla åldrar och förmågor. Vår drivkraft är att alla ska känna möjligheten till en stark kropp och hälsosam livsstil. Med vårt holistiska synsätt är all träning viktig, oavsett om du är amatör eller elit, om du fokuserar på fysisk eller psykisk utveckling. Genom detta hoppas vi kunna skapa ett förhållningssätt till träning som sträcker sig förbi den absoluta ytan och istället fokuserar på djupet och det långsiktiga. För i dagens digitala delningssamhälle är det lätt att fastna i bilden av att det endast är de perfekta och väldigt dedikerade motionärerna som lyckas. Men för oss, som har hälsan och individens förutsättningar i fokus, kan en första promenad någonsin till jobbet vara samma bedrift som att någon åker Vasaloppet. Samtidigt vill vi också flytta gränser och utveckla begreppet träning och hela tiden testa nya former och metoder. Genom detta vill vi skapa en motionsrörelse som sträcker sig förbi gymmet och når ut till fler platser i samhället, men där den gemensamma nämnaren är HTA.

Patrik & Lise-Lott Ljung        

 

Några viktiga hållpunkter i HTA:s historia

2002:  Lise-Lott och Patrik startar HTA och Malmö får sina första professionella personliga tränare.

2004: Lise-Lott och Patrik startar qigongskolan Chi Neng Institute Sweden. Den växer snabbt och är idag en av Sveriges största och mest etablerade qigongskolor.

2009: HTA flyttar in på Kockum Fritid och startar med olika former av gruppträning. Verksamheten växer snabbt.

2010: Lise-Lott och Patrik tar över ansvaret för gymmet på Kockum Fritid.

2009–2012: Lokalerna totalrenoveras och gymmet utrustas med den allra senaste träningsutrustningen. Verksamheten växer från 1400 till 3200 medlemmar.

2012: Idag jobbar ett trettiotal erfarna instruktörer med allt från personlig träning och qigong till olika former av gruppträning.

2013: HTA utvecklar ett nytt träningskoncept för barn, HTA-KIDS med kampsport, cirkusskola, dans samt Kids to Move på Kockum fritid.

2014: Vi utvecklar gruppträningsverksamheten och har över 50-klasser i veckan

2015: Vi forsätter att utveckla vår Parkour-träning som idag är Malmös mest populära

2016: HTA satsar på PT-online fär att kunna erbjuda våra tjänster till fler människor som vill ha en mer hälsosam livsstil

"Med ett stort intresse för folks hälsa så fokuserar vi på kunskap och kvalitet”